TikTok-vaikuttaja-markkinoinnin ABC: Maksettu mainonta/Spark Ads

Vaikuttajasisältöjen nostaminen maksettuun mainontaan ei ole ollut ehkäpä koskaan niin houkuttelevaa, toimivaa ja tehokasta kuin TikTokin myötä. Tässä kirjoituksessa kerromme miksi ja käymme läpi sisällön ´boostaamisen´ TikTokissa eli Spark Adsien perusperiaatteet.

Mikä on TikTok Spark Ads?

TikTok Spark Ads tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että alustalla aiemmin julkaistuille sisällöille kerrytetään lisänäyttöjä maksamalla niistä. Orgaanisesta sisällöstä tehdään siis mainos, eli TikTok Spark Ad, käytännössä muuttamatta alkuperäistä sisältöä.

Miksi nostaa vaikuttajien sisältöjä TikTokissa maksettuun mainontaan?

 

Performointi

Käsittelimme tämän postaussarjan ensimmäisessä osassa tarkemmin TikTokin algoritmia, mutta lyhykäisyydessään TikTokin toimintaperiaatteeseen kuuluu, että suuri osa nähtävistä sisällöistä on julkaisijoilta, joita käyttäjä ei entuudestaan seuraa. Koska myös maksetut mainokset pomppaavat TikTokissa For You -sivulle orgaanisen sisällön väliin, TikTokissa toimii parhaiten mainokset, jotka ovat mahdollisimman ‘tiktokmaisia, eli mahdollisimman lähellä sovelluksen orgaanista sisältöä. Näin ne käytännössä sulautuvat osaksi muuta sisältövirtaa. Niin sanotusti perinteisen mainonnan lainalaisuuksia mukailevat mainokset taasen rikkovat käyttökokemusta, eivätkä tutkitusti performoi sovelluksessa yhtä hyvin. Tämä tarjoaa uskomattoman herkullisen mahdollisuuden tehdä tehokasta ja toimivaa maksettua mainontaa vaikuttajien yhteistyösisällöillä. 

Kustannustehokkuus

TikTok mainonta on ainakin toistaiseksi todella kustannustehokasta. Yli miljoona näyttökertaa voi saavuttaa jopa alle tuhannen euron mainosbudjetilla. CPM on siis jopa alle euron, kun se esimerkiksi Metalla on keskimäärin 6-7 euron luokkaa. Lisäksi myös mainosoikeuksien ostaminen vaikuttajan sisältöön on usein halvempaa, kun erillisen mainoksen tuottaminen. Spark Adsin avulla on myös mahdollista niin sanotusti ottaa kaikki irti jo kertaalleen tuotetusta sisällöstä. 

Miten Spark Ads käytännössä tehdään?

Mainonta määritellään TikTok Business Centerin Ads Managerissa, mikä on hyvin samankaltainen Metan mainostyökalun kanssa. Mainonnalle määritellään tavoite (tavoittavuus, liikenne, näytöt, liidien keräys, yhteisön vuorovaikutus, sovelluksen mainonta  tai nettisivujen konversio), kohderyhmä (sijainti, ikä, sukupuoli ja kiinnostuksen kohteet) sekä budjetti ja aikataulu. 

Tehdessä Spark Ad toisen käyttäjän eli esim. vaikuttajan julkaisemasta sisällöstä tulee sisällönjulkaisijan generoida sisällöstä tilillään Spark Ads koodi. Tämä koodi lisätään Ads Manageriin, joka tällöin hakee sisällön suoraan TikTokista. Mainossisältöön voi tehdä halutessaan joitakin pieniä muutoksia esim. lisätä jonkin Call to Actionin kuten linkin nettisivuille.

Spark Adsiin voi lisätä jonkin CTA:n, esim. linkin nettisivuille

Mitä ottaa huomioon Spark Adsien laadinnassa?

Loppuun olemme koonneet muutaman vinkin, joiden avulla saavutat parhaat tulokset Spark Adsien avulla!

  • Anna sisällön kerryttää ensin orgaanisia näyttökertoja sovelluksessa esim. kahden viikon ajan, ennen kun teet siitä Spark Adin. Jos Spark Ads mainonta aloitetaan heti kun sisältö julkaistaan, menetämme ‘ilmaisia’ orgaanisia näyttökertoja.

  • Jos kampanjassa on useampi vaikuttaja (tai et ole varma mitä omaa sisältöäsi boostata), luota TikTokin algoritmiin. Tee siis Spark Ads siitä sisällöstä, joka on kerryttänyt orgaanisesti eniten näyttökertoja. Algoritmi on tavallaan tehnyt valinnan jo puolestasi, mikä on sovelluksessa parhaiten performoiva sisältö kerryttämällä sille näyttöjä. TikTok on vahvasti algoritmiin perustuva sovellus, joten luottakaamme, että se tietää mikä todella toimii.
     
  • Suosi lyhyehköä mainostusaikaa. Sosiaalinen media ylipäätänsä, mutta etenkin TikTok perustuu jatkuvalle uudelle sisällölle. Suosittelemme TikTokissa viikon tai maksimissaan kahden viikon mainostusaikaa. 

  • Älä ahmi liikaa näyttökertoja. Parhaimmillakin sisällöillä on omat elinkaarensa ja joskus iso edulliset näyttökerrat houkuttelevat liian suureen frekvenssiin, jolloin mainos ei ehkä enää aja haluttua tavoitetta. Seuraa tavoittavuuden ja näyttökertojen suhdetta. Kun tavoitteet ovat jo saavutettu, on varmasti viisainta lopettaa mainonta, kun jatkaa sen toistamista liian usein samoille ihmisille. Tästä syystä tällä hetkellä emme suosittele Spark Ads -kontektissa menemistä paljoa yli noin miljoonan kokonaisnäyttökerran.

  • Luota algoritmiin teema jatkuu: suosi kokonaisbudjettia päiväkohtaisen budjetin sijasta, eli anna algoritmin optimoida päiväbudjetti. Lisäksi, jos teet useammasta videosta samaan aikaan Spark Adsit, anna algoritmin päättää budjetin allokaatio videoiden kesken parhaiden tulosten saavuttamiseksi.

Spark Adsit ovat kasvavissa määrin osa toteuttamiamme TikTok-kampanjoita, eikä syyttä! Kannustamme kokeilemaan rohkeasti, tulokset varmasti puhuvat puolestaan.

Teksti: Emma Naumanen. Ota meihin yhteyttä täällä! 

Jaa artikkeli!