Isitreenaa ja somettaa

Tapasimme Instagram-vaikuttaja @Isitreenaa Jesseä ja kysyimme ajankohtaisia sekä omakohtaisia mietteitä vaikuttajamarkkinoinnista.

Mikä oli ensimmäinen yhteistyösi?

  • Mikäköhän sen oli? Joku lapsiin liittyvä… Nyt muistan! Se oli tuttinauhat. Se oli kyllä jotenkin hämmentävää ja myös ensimmäinen kerta, kun minulle ehdotettiin kaupallista yhteistyötä. Olin pieni vaikuttaja vielä silloin. 

Mikä saa ihmiset seuraamaan sinua somessa?

  • Genre, jossa liikun, eli isyys, on vielä vähän edustettu – siis jos vertaa äitibloggaajiin. Meitä isiä, jotka jakavat omaa arkea somessa on ehkä noin kymmenkunta kun taas äitibloggaajia on satoja. Haluaisin uskoa, että olen viihdyttävä, mutta uskon, että minua seurataan enimmäkseen isyyden takia. En halua tehdä lapsestani Instagram-tähteä vaan haluan kertoa isyydestä ja jakaa arkeani. Varsinkin alkuvaiheessa se oli valttikorttini.  

Onko some sinulle harrastus vai työtä?

  • Koen, että some on minulle vielä enemmän harrastus, vaikka toisaalta se on mahdollistanut minulle esimerkiksi sen, että sain olla pidempään kotona lapseni kanssa. Vastaan siis, että some on minulle molempia!

Mitä on parasta Instagramissa?

  • Se, että saan purkaa ja toteuttaa luovuuttani. Oli minulla sitten 2O seuraajaa tai 8OOO seuraajaa niin tunnen hyvää oloa, kun seuraajat viihtyvät ja nauttivat sisällöistäni. Kirjoitin urani alkuaikoina blogia, mutta olen siirtynyt kokonaan vain Instagramin puolelle, jossa voin aika rennosti ja helposti luoda oman näköisiä postauksia. 

Mistä etsit inspiraatiota?

  • YouTubesta paljon. Huomaan, että omat IG-stories -sisällöt ovat alkaneet muistuttamaan YouTube-videoita leikkauksineen ja tyyliltään. 

Mitä olet oppinut somesta urasi aikana? 

  • Olen antanut tämän vinkin, jos joku kyselee miten saada lisää seuraajia ja näkyvyyttä; jos yrittää viihdyttää kaikkia ei lopulta viihdytä ketään. Kannattaa siis tehdä oman näköistä ja tuntuista sisältöä niin löytää oman yleisön. 

Jos sinulla on tunti luppoaikaa, mitä teet?

  • Katson suomalaisia sarjoja – tai siis en katso aktiivisesti, mutta sarjat pyörivät siinä samalla, kun teen jotain muuta, esimerkiksi päivitän somea. 

Miten tyttäresi Elli kuvailisi sinua?

  • Isänä olen saanut heittäytyjän ja hassuttelijan roolin!

Yhdessä Isitreenaa kanssa olemme toteuttaneet muun muassa Storytel-, Valio ValSa- ja Neste K -vaikuttajakampanjoita. Heräsikö kiinnostus? Ota yhteyttä ja räätälöidään teille sopiva vaikuttajakampanja!

Kirjoittanut Emmi Koskenvesa, Kuvat Sanni Siira

Jaa artikkeli!