Aurinkoisen Iidan matkassa

Tapamisimme Iidan matkassa Iidan Keskuskirjasto Odissa ja kysyimme ajatuksia bloggaamisesta. Iida pohtii blogissaan muun muassa sinkkuelämää, deittailua, painonhallintaa ja äidiksi kasvamista.

Milloin aloit kirjoittaa blogia? 

  • Aloitin bloggaamisen vuonna 2O1O ja Iidan matkassa nimellä vuodesta 2O15

Mistä nimimerkki Iidanmatkassa tulee?

  • Nimimerkki on keksitty joskus 2015. Minulla oli silloin vanha blogi, joka kertoi edellisestä parisuhteestani. Parisuhteen päätytyttyä halusin jatkaa bloggaamista, mutta eri nimellä. Veljeni kanssa mietimme sopivaa nimeä, mutta kaikki tuntui huonolta. Iidan matkassa oli eka hyvä nimiehdotus. Myöhemmin aloin kuitenkin miettimään, että onpa nolo nimi ja monet kyselivätkin, että “onko sulla joku matkablogi”. Nykyään blogin nimi on jo niin brändäytynyt, että minut tunnetaan Iidan matkassa Iidana. Iidanmatkassa kuvaa oikeastaan aika hyvin sisältöä, joka käsittelee arkeani ja minua koskettavia aiheita.

Sometat monessa eri kanavassa. Mikä on suosikkisi?

  • Blogi on oma suosikki, koska tykkään kirjoittaa. Olen kuitenkin huomannut, että ihmiset ovat aktiivisempia Instagramissa ja esimerkiksi stooreja katsotaan paljon. Seuraajat ovat syy miksi olen aktiivinen Instagramissa. Blogi on se, mistä nautin itse eniten. 

Olet kirjoittanut jo pitkään blogia, onko tyylisi kirjoittaa muuttunut?

  • Blogin alussa tyylini oli päiväkirjamainen kertomus meidän parisuhteesta ja kirjoitin ehkä noin kerran viikossa. Minulla oli heti alussa mielessäni, että haluaisin tehdä bloggaamisesta työn. Nykyään bloggaamiseni onkin aika intensiivistä. Se, mikä näiden vuosien jälkeen on säilynyt, on semmoinen minunlaiseni huumori. Minusta se on hyvä asia.  

Mistä kirjoitat kaikkein mieluiten?

  • Sinkkuus ja parisuhde ovat aina minulle kiinnostavia aiheita ja tietysti nykyään myös äitiys. Olen kirjoittanut paljon myös ammatillisia tekstejä näistä aiheista, koska suurin osa lukijoistani ja seuraajistani on perheellisiä niin nämä ovat ne asiat, jotka heitä selkeästi kiinnostavat. 

Mikä inspiroi sinua?

  • Vaikea sanoa äkkiseltään mikä milläkin hetkellä inspiroi. En koe, että on mitään suurta yhtä inspiraation lähdettä. Seuraan mitä ympärillä tapahtuu ja kiinnostuksen kohteet vaihtelevat sen mukaan hyvin aktiivisesti. Viime aikoina olen inspiroitunut seuraajistani. Annan heille ja he antavat minulle. Välillä tulee olo, että ei jaksa ja että haluan lopettaa bloggaamisen, mutta sitten tulee positiivinen palaute, jossa joku kertoo hänellä olevan iltaisin aina sellainen oma hetki, jolloin lukee blogiani. Näistä palautteista tulee olo, että enhän mä voi lopettaa bloggaamista, kun se antaa jollekin niin vahvan kokemuksen. 

Muistatko ensimmäistä kaupallista vaikuttajayhteistyötä?

  • Raskauden aikana blogini nousi suurempaan tietoisuuteen ja silloin tuli ensimmäinen yhteydenotto. Yhteistyö oli Eemin Oran rattaat ja olin ihan, että wau! Mahtavaa, että joku haluaa tehdä yhteistyötä kanssasi. 

Onko some sinulle työ?

  • Kyllä. Voisin tehdä vain someakin työnä, mutta päivätyöni lastentarhanopettajana on myös hyvin antoisaa. 

Teet Kinkkukiusauksia-podcastia. Mistä se kertoo?

  • Aloitettiin podcast vuonna 2O17. Kinkkukiusauksia on sinkkuuteen painottuva podcast ja meillä taitaa olla nyt viides tuotantokausi meneillään. 

Onko sinulla samat seuraajat Instagramissa ja blogissa?

  • Luulen, että molemmille on omat seuraajakuntansa, vaikka varmasti monet seuraavatkin kumpaakin kanavaa. Koen, että blogissa on oma, ehkä vähän varttuneempi lukijakunta, kun taas Instagramissa seuraajat ovat hieman nuorempia. 

Yhdessä Iidan matkassa kanssa olemme toteuttaneet muun muassa Storytel-, Dermosil- ja FitFarm -vaikuttajakampanjoita. Heräsikö kiinnostus? Ota yhteyttä ja räätälöidään teille sopiva vaikuttajakampanja!

Kirjoittanut Emmi Koskenvesa, Kuvat Sanni Siira

Jaa artikkeli!